Vavvor Trad - Birou Traduceri Galati

Traduceri acte auto

In continuare va prezentam cateva exemple legate de continutul actelor auto, in functie de tara de provenienta a autoturismului.

Cat costa traducerea actelor auto?

Costul pentru traducerea actelor auto se calculeaza in functie de limba tinta si numarul de documente, astfel dupa primirea documentelor scanate va vom informa asupra costurilor.

Ai nevoie de lamuriri rapide? Iti raspundem de indata la telefon 0720 019 278 sau 0336 401 690.

Traduceri acte auto Italia

 

De regula dosarul pentru acte auto Italia presupune traducerea urmatoarele acte: cartea de identitate a vehiculului, factura de achizitie (carta di circolazione, certificato di proprieta).

Traduceri acte auto Germania

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Germania, dosarul presupune traducerea urmatoarelor acte: brief 1 (brief mic), brief 2 (brief mare), factura de achizitie / contract de vanzare-cumparare.

Alte informatii gasite de pe sursa www.inmatricularimasini.ro

In situatia in care cumpar o masina adusa din Germania, ce acte trebuie sa primesc de la vanzator? 1. Cartea masinii sau FAHRZEUGBRIEF; 2. Talonul masinii sau FAHRZEUGSCHEIN; 3. Contract de vanzare/cumparare sau KAUFVERTRAG; 4. Asigurarea sau VERSICHERUNGSKARTE; 5. Numere temporare (TZOL) care pot fi cu o valabilitate de 5 zile sau de 30 zile; 6. Talon de circulatie temporara sau FAHRZEUGSCHEIN; 7. In situatia in care masina are numere de valabilitate mai mare, este necesar sa primiti si cartea noua a masinii sau TEIL 2 si talonul nou sau TEIL 1; 8. In situatia in care masina este adusa pe rampa, trebuie sa primiti de la transportator CMR sau o declaratie notariala + o copie talon de la rampa.

Traduceri acte auto Spania

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Spania, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: carte de identitate vehicul, factura de achizitie, dupa caz si talon.

Exemplu de caz achizitie masina Spania: Proprietarul masinii este spaniol. Masina prezinta toate actele necesare. Procedura: in momentul vanzarii noul cumparator solicita numere provizorii. Obligatia de a radia masina revine fostului proprietar (baja definitiva por transito comunitario). Vanzarea-cumpararea se face in baza unui contract tip semnat de proprietarul masinii si care detine actul de provenienta.

Nota: Tot pentru a evita surprizele, o parte din clientii nostri ne-au informat ca au solicitat inainte de vanzare o dovada de la „Trafico” din care sa rezulte ca masina este inmatriculata si nu este supusa vreunui sechestru asigurator. In cazul in care proprietarul (spaniolul) nu stie de unde sa elibereze aceasta dovada ii puteti sugera sa contacteze o „Gestoria” (Birou cu activitate intermedieri acte), acestia avand acces la baza de date pentru dovada respectiva.

Traduceri acte auto Franta

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Franta, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: carte de identitate vehicul, factura de achizitie, dupa caz si talon.

Nota: Din experienta va putem spune ca autovehiculele aduse din Franta au un singur act asemanator cu certificatul de inmatriculare de la noi, act in care sunt trecute mai multe date ale masinii (motor, sasiu, greutate maxima, emisii CO2). Actul este intitulat Carte Grise. In cazul in care masina este radiata, pe aceasta Carte Grise ar trebui sa fie o taietura pe diagonala cu pixul cu data la care a fost radiata. Pe langa acest document mai este necesar si actul de vanzare-cumparare de la proprietar.

Traduceri acte auto Bulgaria

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Bulgaria, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: carte de identitate vehicul, talon vehicul, contract de vanzare-cumparare/procura.

Lista actelor necesare pentru inscrierea in Romania a unui autoturism inmatriculat in Bulgaria:

  • carte de identitate vehicul;
  • talon (certificat de inamtriculare);
  • procura dintre bulgar si cumparator;
  • contract de vanzare-cumparare intre bulgar si cumparator;
  • asigurare pe Romania;
  • RAR efectuat cu ITP si certificat de autenticitate;
  • chitanta pentru certificat, numere;
  • actele masinii traduse din bulgara in romana.

Traduceri acte auto Olanda

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Olanda, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: carte de identitate vehicul si factura de achizitie vehicul.

Traduceri acte auto Belgia

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Belgia, dosarul de documente in limba olandeza pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: certificat de inmatriculare, contract de vanzare-cumparare/factura.

Procedura: Cel mai important act pentru obtinera numarului de export este formularul roz, document ce reprezinta o inspectie tehnica pentru vanzarea masinii si care este obligatoriu in Belgia. Pe langa aceasta aveti nevoie si de contractul de vanzare-cumparare, certificatul de inmatriculare detinut de vanzator si buletinul dumneavoastra. In cazul in care conduceti masina pana in Romania este necesara si asigurarea doar pentru drumul spre casa si valabila doar pentru numerele de export. O alta mentiune este daca veniti in perioada iernii, sa nu uitati sa aveti cauciucuri de iarna, in caz contrar riscati sa fiti amendati de politia din Germania.

Traduceri acte auto Cehia

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Cehia, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: cartea vehiculului + contract vanzare-cumparare / factura de achizitie vehicul.

Traduceri acte auto Danemarca

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Danemarca, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: talon, factura de achizitie / contract vanzare-cumparare.

Ghid de informatii legat de cumpararea masinilor second-hand in Danemarca Cele mai multe licitatii se organizeaza in Copenhaga. Aici poti gasi o multime de autovehicole second-hand daneze. Clientii cu care am lucrat dosare de acte auto pentru masini provenite din Danemarca ne informeaza ca cele mai multe masini au istoricul de service satisfacator. Placutele de inamtriculare pentru export costa 13 euro pe zi. Pretul placutelor de inmatriculare include asigurarea obligatorie de raspundere civila impotriva unor terte persoane. De regula dealerii de masini second-hand lucreaza cu Autoritatea de Management al Traficului si prin urmare tot acestia iti vor elibera placutele provizorii de inmatriculare cat si documentatia necesara pentru vanzarea autoturismului.

Traduceri acte auto Grecia

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Grecia, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: cartea vehiculului + contract vanzare-cumparare / factura de achizitie vehicul.

Actele necesare inmatricularii unui autoturism de provenienta Grecia sunt urmatoarele:

  • cerere solicitant inmatriculare;
  • fisa de inmatriculare cu viza de radiere ce apartine de vanzator (grec);
  • RCA valabil pe numele noului proprietar;
  • taxa de inmatriculare;
  • taxa de talon;
  • actul de dobandire (contractul de vanzare-cumparare / factura de achizitie);
  • certificatul de autenticitate emis de Registrul Auto Roman;
  • cartea de identitate a noului proprietar (CUI pentru persoane juridice);

Nota: Se vor traduce doar actele necesare pentru inmatriculare primite din partea vanzatorului.

Traduceri acte auto Irlanda

 

De regula dosarul pentru acte auto Irlanda presupune traducerea urmatoarele acte: cartea de identitate a vehiculului, factura de achizitie.

Traduceri acte auto Polonia

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Polonia, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: carte de identitate vehicul, factura de achizitie.

Traduceri acte auto Austria

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Austria, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: contract de vanzare-cumparare / factura de achizitie, carte de identitate vehicul.

Traduceri acte auto Anglia

 

In situatia in care vehiculul achizitionat este de provenienta din Anglia, dosarul pentru acte auto presupune traducerea urmatoarelor acte: cartea vehiculului + contract vanzare-cumparare / factura de achizitie vehicul.

Lista documentelor necesare inmatricularii pentru masinile aduse din Anglia Atunci cand doriti sa cumparati o masina din Anglia pentru a fi inmatriculata in Romania exista doua alternative: 1. Se va face notificare catre autoritatile engleze inainte de a scoate masina din Anglia, completand sectiunea 4 „Notification of Permanent Export” din certificatul masinii la sectiunea V5C/4. Acest formular V5C/4 trebuie trimis prin posta la departamentul DVLA (autoritati engleze). Restul certificatului de inregistrare a masinii (V5C) este folosit pentru inmatricularea in Romania. Adresa la care trebuie trimisa notificarea V5C/4 este: DVLA, Swansea, SA99 1BD. 2. Cea de-a doua alternativa presupune sa aduceti masina in Romania cu numere de Anglia, urmand apoi sa obtineti certificatul de export permanent V561 (Certificate for Permanent Export). Autoritatile din Anglia va vor trimite certificatul de export permanent in maxim doua saptamani (in cazul in care inregistrati masina pe acelasi proprietar ca in Anglia) sau in maxim patru saptamani (in cazul in care masina este inmatriculata pe alt proprietar).

Autoturismul poate fi identificat si inregistrat in Romania fie in baza certificatului V5C, fie in baza certificatului de export V561. Exceptie fac masinile care nu detin o carte de tip V5C, iar atunci proprietarul trebuie sa obtina o carte a masinii completand formularul V62. Pe langa procedura descrisa mai sus, din Anglia veti mai avea nevoie de un document doveditor privind achizitia masinii (contract de vanzare-cumparare, factura de achizitie, mostenire, donatie bunuri). Restul procedurii de inmatriculare in Romania este cam acelasi ca pentru orice alt vehicul achizitionat din statele membre UE.

Nota: Daca masina este inmatriculata in Anglia tot pe numele dumneavoastra si dorinta dumneavoastra este sa o inmatriculati in Romania, este indicat sa obtineti si o dovada care sa ateste faptul ca ati platit impozit pe masina cat timp ea a fost inmatriculata in Anglia. In caz contrar va trebui sa platiti impozit in Romania pe masina pentru toata perioada de cand ati dobandit autoturismul.

Nota importanta! In situatia in care contractul de vanzare-cumparare sau factura de achizitie a fost intocmit si redactat in Romania, fiind deja scris in limba romana, se vor traduce doar actele mentionate mai sus, exceptie facand contractul de vanzare-cumparare / factura intocmite deja in Romania.

Galerie foto
  • ...