Vet Service-cabinet veterinar-Bucuresti

Dermatologie veterinara

Examenul dermatologic este un examen ce cuprinde mai multe etape, motiv pentru care durata unei astfel de consultatii este mai mare decat a unei consultatii generale obisnuite, timpul mediu fiind de 30 minute.

Prima etapa o reprezinta prezentarea, de catre proprietar, a istoricului animalului, urmata de completarea unui chestionar, conform fisei dermatologice. Apoi urmeaza prelevarea de probe pentru efectuarea examenului microscopic, din raclat cutanat si fire de par din zona cu probleme, pentru depistarea parazitilor externi si al dermatofitilor, test cu lampa Wood, examen citologic cutanat si altele. Examenul  citologic consta in o proba obtinuta prin amprentarea tesutului si colorarea acesteia urmata de examinarea la microscop. Pentru colorarea lamei este nevoie de 5 -10 minute, pentru parcurgerea tuturor etapelor. In fucntie de rezulatele obtinute, medical poate recomanda un tratament sau investigatii suplimentare, pana la obtinerea unui diagnostic cert.

Cand are animalul de companie probleme dermatologice?

Atunci cand:

  • Prezinta zone depilate in mai multe zone ale corpului;
  • Prezinta zone cu par mai scurt decat restul blanii;
  • Are pe tot copul sau in anumite zone piele de culoare rosie sau chiar eczeme/cruste.

Teste alergologice si tratamente pentru alergii

In clinica noastra se utilizeaza pentru diagnosticul alergiilor teste alergologice serologice, realizate cu aparatura din clinica. Testele de alergii identifica  peste 20 de alergeni de exterior si de interior, cu posibilitatea de a evalua gravitatea alergiei produsa de fiecare dintre acestia. Testul este simplu, se poate face la orice ora, fara legatura cu ora hranirii si consta in prelevarea unei cantitati foarte mici de sange. Rezultatul este rapid, fiind disponibil a doua zi. Pe baza rezultatelor la aceste teste putem realiza un tratament de desensibilizare, singurul tip de tratament care ofera sansa reala de vindecare in cazul pacientilor cu dermatite alergice atopice si care poate tine sub control dermatitele alegice care nu raspund la tratamentele uzuale, fara a avea efectele secundare devastatoare ale administrarii corticosteroizilor pe termen lung. Tratamentele de desensibilizare sunt individualizate, monitorizate si adaptate in functie de evolutia clinica a pacientului, sub indrumarea Centrului de alergologie din USA cu care colaboram.

Stiati ca astmul este o boala care se declanseaza ca o alergie si pe termen lung deterioreaza sistemul imunitar al pacientului?

La fel ca si oamenii, multe pisici adulte sufera de astm, o boala cronica ce le poate pune viata in pericol in orice moment.

Fiind o boala cu o componenta alergica, astmul poate fi tinut sub control, iar studii de ultima ora au dovedit ca, in unele cazuri, se poate chiar vindeca, prin tratamente de desensibilizare individualizate. Prin testele si tratamentele de desensibilizare facute in clinca noastra, pisica dumneavoastra poate avea sansa de a se vindeca complet de aceasta maladie cronica severa, astmul bronsic.

Galerie foto
  • ...