Westernvet - cabinet veterinar Corbeanca

Microcipare Caini

Cand vorbim despre microcipuri, ne referim la un transponder, care vine sub forma unei capsule de sticla biocompatibile.
Tehnologia utilizata pentru acest dispozitiv se numeste „Radio Frequency Identification” si functioneaza ca o antena radio gata sa primeasca semnalul.

Microcipul contine un numar unic de identificare, care poate fi detectat de cititorul specific.

Dupa aplicarea acestuia, medicul veterinar procedeaza cu inregistrarea in RECS (Registrul De Evidenta Al Cainilor Cu Stapan):

numarul microcipului
datele animalului
date referitoare la proprietar.
Din acest moment animalul este inregistrat corect in registru.

Medicii veterinari acreditati se pot conecta la site-ul registrului regional si pot afla datele proprietarului animalului.

La ce se foloseste microcipul?
Microcipul este utilizat pentru a asigura inapoierea rapida a animalelor pierdute proprietarilor legitimi.
In plus, permite cunoasterea distributiei si numarului populatiei canine.

Microcipul cainilor este obligatoriu ?
Aplicarea microcipului cu inregistrare concomitenta in registrul RECS este o obligatie legala , precum si foarte utila pentru proprietar.

Datorita prezentei microcipului, o persoana care gaseste un caine pierdut, poate contacta medicul veterinar pentru informatii despre proprietar, favorizand reunificarea, sau in cazurile (din pacate frecvente) de furt de caini .
In cele din urma, aplicarea sa este un factor de descurajare impotriva cazurilor de abandon voluntar, care apar in special in timpul verii.

 

Galerie foto
  • ...