AeroSquash - Bucuresti

Badminton

Badmintonul este un sport în care doi jucatori sau doua perechi de jucatori joaca plasându-se fiecare de câte o parte a unui fileu care împarte terenul dreptunghiular în doua jumatati egale. Cei doi jucatori sau doua perechi câstiga puncte lovind un fluturas cu racheta astfel încât acesta sa treaca peste fileu si sa aterizeze în terenul advers.

Destul de usor si relaxant la prima vedere, badmintonul este un joc sportiv destul de solicitant care se bazeazeaza pe: viteza de reactie si de deplasare,  abilitate si forta de lovire a fluturasului,  intuitie si gândire tactica.

O ora de joc duce la arderea a aproximativ 500 de calorii. În plus, dupa numai o jumatate de ora de joc bataile inimii ajung la 80-85 la suta din nivelul maxim.

De aici rezulta alte avantaje, pe termen lung, pentru ca badmintonul duce la o crestere a nivelului de colesterol bun din sânge si, evident, la o scadere a nivelului de colesterol rau.

Altfel, potrivit site-ului pro-fitness.ro, a fost observata, la practicantii de badminton, o scadere semnificativa a tensiunii arteriale, beneficiu extraordinar pentru indivizii hipertensivi si, în plus, se asigura ameliorarea andurantei organismului, a coordonarii ochi-brat, a reflexelor si, nu în ultimul rând dezvoltarea fizica de care badmintonul este raspunzator.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0731333330
Bd. Expozitiei, nr. 65-67, Romexpo, Pavilion C6, Sector 1,
Distribuie