AeroSquash - Bucuresti

Padel

Padelul este un sport care combina actiunea cu distractia si interactiunea sociala. Este un sport extraordinar pentru jucatorii de toate vârstele, deoarece este atât rapid, cât si usor de invatat si nu necesita abilitati speciale. Majoritatea jucatorilor deprind elementele de baza în prima jumatate de ora de joc, astfel încât sa se poata bucura de joc.

Padelul este un sport de racheta, cu origini mexicane. Fondatorul sau, Enrique Corcuera, in 1969 a modificat terenul sau de squash, incorporand elemente de tenis. Este un joc dinamic, pe un teren de 10m latime, 20m lungime si 4m inaltime, inchis de un zid de sticla sau beton.

Fiind un sport foarte solicitant, padelul, este practicat de foarte multi impatimiti al tenisului. Deobicei, se joaca la dublu, echipele fiind despartite de o plasa de tenis, terenul fiind marcat cu linii si zone de serviciu. Este un sport captivant, pentru toate varstele, incepatori sau profesionisti.

Padelul nu este atât de dominat de forta, tehnica si serviciu precum în tenis si, prin urmare, este un joc ideal pentru barbati, femei si tineri pentru a juca chiar si împreuna. Punctele sunt câstigate mai degraba prin strategie decât prin forta si putere.

Padelul a fost inventat în Mexic în 1969 de Enrique Corcuera, când si-a modificat terenul de squash pentru a include elemente de tenis. În anii 1970, un prieten spaniol al lui Corcuera a adus padelul în Spania, unde acum este considerat unul dintre cele mai populare sporturi din tara. Alte tari în care sportul de padel este un succes includ Mexic, Argentina, Marea Britanie si SUA.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0731333330
Bd. Expozitiei, nr. 65-67, Romexpo, Pavilion C6, Sector 1,
Distribuie