Sorin Ovidiu Anghel - Cabinet de Avocat Bucuresti

Avocat plangere penala inselaciune

Avocat plangere penala inselaciune – pentru apararea drepturilor dumneavoastra in mod proportional cu pericolul eventual ori deja manifestat asupra acestora.

Un avocat plangere penala inselaciune va actiona intotdeauna in virtutea unei profunde intelegeri a scopului legii, dar si al modului de functionare si valorificare al valorilor sociale indispensabile fiecarui cetatean.

Tocmai de aceea un avocat plangere penala inselaciune are si potentialul de abordare multidisciplinara, alegand sa va indrume intotdeauna in mod corect si in spiritul bunei-credinte.

Un avocat plangere penala inselaciune, cunoaste ca dimensiunile sociale au fost generate inca din cele mai vechi timpuri de relatiile de natura contractuala, acestea cunoscand un evident nivel de cizelare si operativitate in favoarea cetatenilor.

Conform codului civil actual, un contract reprezinta intalnirea acordului de vointe apartinand a doua sau mai multor persoane ce au intentia de a constitui, modifica ori stinge un raport juridic, raport cu privire la al carui obiect nu am putea realiza o enumerare exhaustiva.

Pentru proiectarea si mentinerea echilibrului social, legiuitorul a inmanunchiat o serie de norme juridice prin care sa reglementeze contractele, norme ce au la baza promovarea bunei-credinte si a echitatii, instituind totodata si norme sanctionatoare in cazul incalcarii lor.

Codul civil arata care sunt conditiile esentiale pentru validitatea contractului, regasindu-le in cadrul art. 1179: capacitatea de a contracta, consimtamantul partilor, un obiect determinat si licit, o cauza licita si morala.

Mai departe, dorim sa facem referire la validitatea unui contract dar si la modalitatile de restabilire a echilibrului juridic prin abordarea notiunii de consimtamant, care trebuie sa fie serios, liber si exprimat in cunostinta de cauza. Uneori, in materie contractuala, consimtamantul este viciat, iar un interes aparte pentru noi il reprezinta dolul.

Conform art. 1214, dolul reprinta o eroare PROVOCATA in prefigurarea actului juridic ce se doreste a fi incheiat, provocarea fiind realizata prin manopere frauduloase ori omiterea in mod fraudulos de a informa asupra unor imprejurari ce se cuveneau a fi dezvaluite. Mai sus am incerat o prezentare succinta in nota legii civile.

Cu toate acestea, un avocat plangere penala inselaciune poate stabili in favoare dumneavoastra o alt fel de strategie juridica, in cazul in care situatia o impune. Astfel, un avocat plangere penala inselaciune, va fructifica legea penala prin prisma infractiunii de inselaciune, al carui continut constitutiv se configureaza sub doua forme, respectiv forma tip, si forma agravata.

Un avocat plangere penala inselaciune va poate sfatui si indruma in exercitare unei actiuni penala atunci cand asupra valorilor sociale ce va sunt aferente ca subiect pasiv graviteaza un pericol ridicat.

Prin analiza spetei dumneavoastra un avocat plangere penala inselaciune poate construi o strategie juridica fie pe varianta tip a acestei infractiuni : ”inducerea in eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust si daca s-a priciniuit o paguba, se pedepseste cu inchisoarea de la 6 luni la trei ani”, fie, cand exista motive intemeiate, un avocat plangere penala inselaciune va va fi alaturi in construirea unei strategii juridice in ceea ce priveste varianta agravata a infractiunii: ”inselaciune savarsita prin folosirea de nume sau clitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.”

Strategia recomandata de un avocat plangere penala inselaciune poate include de regula si exercitarea actiunii civile, pentru repararea prejudiciului pe care l-ati suferit.

Galerie foto
  • ...