Arena - Service auto Glina

Geometrie roti

Realizarea geometiei rotilor este strans legata de manevrabilitatea si siguranta de care ai nevoie la volan, indiferent de sezon sau starea carosabilului.

Dereglarea sau reglarea incorecta a unghiului de fuga conduce la uzura precoce sau neuniforma a anvelopelor si aparitia problemelor tehnice la nivelul sistemului de directie si suspensie al masinii, crescând astfel riscul de accident si consumul neasteptat de combustibil.

O simpla geometrie a directiei, executata corect de profesionisti cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie te scapa de cheltuieli ulterioare, neprevazute.

Odata cu schimbarea anvelopelor in functie de sezon sau la fiecare 10.000 de km parcursi autovehiculului ar trebui supus procesului de verificare a geometriei rotilor. 

Daca ati observat la masina dumneavoastra una sau mai multe dintre simptomele de mai jos, Arena Auto Service va recomanda sa efectuati sau sa verificati geometria rotilor:
masina are tendinta de a trage, în timpul mersului, în stânga sau dreapta
cauciurile prezinta uzura rapid, neuniforma
consumul de combustibil creste brusc
ai lovit rotile puternic, frontal într-o groapa sau o bordura
ai schimbat o componenta a sistemului de directie sau de suspensie
ai încarcat masina cu o sarcina mare un timp îndelungat
ai montat un set de roti cu diametrul diferit fata de cele initiale
 

Foarte importanta de avut in vedere este diferenta dintre procesul de Geometrie a rotilor si cel de Echilibrare al acestora. Echilibrarea rotilor este necesara pentru a asigura circularitatea miscarii de rotatie a rotii pentru a nu aparea batai sau vibratii ale volanului la anumite viteze, iar geometria directiei este reponsabila de aliniarea paralela a rotilor între ele si perpendicular pe carosabil.

Arena Auto Service are echipamente moderne care realizeaza precis, rapid, sigur geometria rotilor. Pentru programari, ne puteti contacta la numarul de telefon 0756.199.199 sau utilizand Formularul de Programare Online, urmand ca apoi unul dintre consultantii nostrii sa va contacteze.

Galerie foto
  • ...