Dr. Shalbaf - clinica stomatologica-Bucuresti

Lucrari protetica dentara

Protetica dentara se ocupa cu refacerea functiilor aparatului dentomaxilar prin protezarea cu proteze fixe (coronite, punti dentare fixe) sau cu proteze mobile (proteze scheletate, supraproteze, protezele clasice acrilice). Scopul final este de a reda sau de a oferi pacientilor echilibrul functional, estetic si psihic. O varianta minim invaziva o reprezinta refacerea sau imbunatatirea formei dintilor frontali cu ajutorul fatetelor ceramice.

Acestea acopera doar fata externa a dintelui si sunt fixate cu cimenturi de ultima generatie de culoare identica cu a dintelui pentru maximum de estetica. In momentul in care exista dinti lipsa se apeleaza la lucrari protetice (punti dentare) sau la reconstructia prin coroane pe implant.

Cand e necesara protetica? Atunci cand caria dentara a distrus o mare parte din dinte, acesta nu mai poate fi refacut printr-o simpla obturatie („plomba”). Peretii restanti sunt prea subtiri pentru a putea suporta presiunea care se exercita asupra dintelui atunci cand mancam si se pot fractura. De aceea este necesara protectia peretilor sanatosi, prin acoperirea lor cu o coroana dentara.

Daca totusi dintele nu mai poate fi salvat si este extras, spatiul lipsa poate fi completat fie printr-o lucrare protetica (punte dentara), fie cu ajutorul unui implant dentar. Coroanele si puntile dentare sunt lucrari protetice fixe (cimentate). Daca pacientul pierde un numar mare de dinti, se confectioneaza o proteza dentara care trebuie indepartata zilnic, pentru igienizare (lucrare protetica mobila).

Coroanele ceramice pe suport de zirconiu sunt cele mai recomandate de catre medicii dentisti.

5 avantaje pentru a alege coroane ceramice pe suport de zirconiu

  • Zirconiul este un material perfect biocompatibil, nu provoaca nici un fel de alergie;
  • Zirconiul este translucid, lumina trecand prin coroana intocmai ca prin dintele natural, fiind astfel cel mai recomandata varianta din punct de vedere estetic;
  • Zirconiul are o foarte mica afinitate la placa bacteriana;
  • Precizia lucrarii ceramice din zirconiu este garantata de realizarea structuri interne de catre computer prin taierea dintr-un bloc solid de oxid de zirconiu, frezarea  computerizata a coroanei CAD CAM;
  • Oxidul de zirconiu este un material extrem de rezistent, utilizat si in medicina generala de exemplus pentru proteze de sold.

Programare la clinica stomatologica Shalbaf

Fie ca aveti nevoie de o plomba, albire dentara, aparat ortodontic, implant dentar, fatete ceramice, chirurgie orala, coroana de portelan / ceramica / zirconiu sau stomatologie pentru copii – nu ezitati sa ne contactati.

Galerie foto
  • ...