Dr. Shalbaf - clinica stomatologica-Bucuresti

Pedodontie (Tratamente pentru Copii)

Pedodontia reprezinta asistenta stomatologica acordata copiilor, ce are in vedere tratamentul specific dintilor temporari (dinti de lapte) si al dintilor permanenti (abia erupti). Copiii sunt o categorie aparte de pacienti, datorita particularitatilor dintilor de lapte si a dintilor definitivi tineri, dar si pentru ca este esential sa castigam increderea micutilor de la bun inceput.

De ce ducem copii la dentist? Trebuie anticipate problemele care pot duce la imbolnavirea dintisorilor copilului dumneavoastra, pentru a putea face posibila interventia la momentul oportun. Medicul dentist observa prin metode moderne starea danturii copilului dumneavoastra si felul in care se comporta fiecare dinte atunci cand creste.

Un medic pedodont (pedodontie) urmareste regulat evolutia cresterii dintilor copiilor nostri pentru a putea preveni orice afectiune dentara legata de carii, dar si alte afectiuni dentare legate atat de cresterea dintilor cat si modul in care se dezvolta. Atunci cand dintii superiori sau dintii inferiori erup langa dintii de lapte, este un lucru normal, insa nu trebuie neglijat  controlul stomatologic. Acesta este indispensabil, mai ales ca este posibil sa fie nevoie de extractii dentare. La clinica Shalbaf, copiii vin cu placere stiind ca tot ceea ce inseamna tratament dentar se va efectua fara nici cea mai mica durere fizica.

Preventie Medicul pedodont este cel care iti poate ajuta copilul sa previna aparitia cariilor sau chiar a traumatismelor. Pedodontia cuprinde si tratamente profilactice (fluorizari, sigilari ale dintilor), deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor si astfel se evita aparitia unor tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Galerie foto
  • ...