FairValue - evaluari afaceri, locuinte, bunuri Bucuresti

Evaluare pentru Tranzactionare

Când doresti sa vinzi sau sa cumperi o proprietate imobiliara sau orice alt tip de bun, ai vrea sa ai o baza de pornire în viitoarea negociere. Apeleaza la un evaluator autorizat pentru a estima valoarea corecta a bunului tau!

Unui evaluator i se poate solicita sa estimeze suma care ar putea fi obtinuta din vânzarea unei proprietati, iar acesta trebuie sa-si foloseasca abilitatile si experienta pentru a sfatui clientul cu privire la pretul de vânzare obtenabil. Aceasta este o evaluare pentru vânzare. În realizarea acesteia, evaluatorul va lua în considerare toti cumparatorii potentiali ai acelei proprietati din piata imobiliara specifica, la o anumita data, precum si toate proprietatile similare disponibile pe piata. În urma acestei analize, evaluatorul va estima ce pret ar putea fi obtinut în urma competitiei dintre diferiti cumparatori potentiali. Un client poate solicita o evaluare atunci când doreste sa cumpere o proprietate.

evaluare pentru cumparare ar trebui sa fie asemanatoare uneia pentru vânzare, însa evaluatorul va tine cont si de intentia de utilizare a cumparatorului (în scop personal – locuire/desfasurarea activitatii – sau pentru obtinerea unor venituri din detinerea acesteia).

De asemenea, atunci când tranzactia este realizata între doua parti afiliate, pentru a fi sigur ca pretul agreat este unul de piata si pentru a respecta legislatia în domeniu, este nevoie de evaluarea corecta a bunului care face obiectul acelei tranzactii. Acest tip de evaluare este solicitat de regula în cadrul procedurii de întocmire a dosarului preturilor de transfer.
Galerie foto
  • ...