FairValue - evaluari afaceri, locuinte, bunuri Bucuresti

Procedura de Insolventa

Insolventa este o situatie care apare atunci când o societate nu mai are resursele necesare pentru a-si plati datoriile catre furnizori, banci, autoritati de stat sau alti creditori.

În cadrul procedurii de insolventa, evaluatorul autorizat este unul dintre actorii cu un rol foarte important. Acest rol este îndeplinit prin întelegerea impactului pe care îl are rezultatul evaluarii asupra deciziilor pe care partile implicate trebuie sa le ia pentru societatile respective.

FairValue are experienta notabila în evaluarea bunurilor în cadrul procedurii de insolventa.
Echipa include evaluatori autorizati care detin si calitatea de practician în insolventa, ceea ce constituie un atu pentru întelegerea facila a etapelor care se parcurg în cadrul procedurii. Ca evaluatori autorizati, trebuie sa respectam atât Standardele de Evaluare a Bunurilor cât si legislatia în vigoare la data evaluarii. Înainte de a proceda la evaluarea patrimoniului debitoarei, întelegerea etapei procedurale în care se afla societatea este esentiala. Dupa identificarea etapei din procedura, în urma discutiilor cu practicianul în insolventa, stabilim tipul de valoare (valoare de piata si/sau valoare de lichidare) pe care urmeaza sa-l estimam si premisa în care se va estima valoarea.

Spre exemplu, conform SEV, valoarea de lichidare se poate determina în doua premise: vânzare ordonata sau vânzare fortata. Diferentele între valoarea de piata si valoarea de lichidare în premisa vânzarii fortate pot fi semnificative. De aceea, este foarte important ca tipul si premisele valorii sa fie discutate si stabilite împreuna cu practicianul în insolventa înainte de începerea evaluarii. Legea prevede necesitatea întocmirii unor rapoarte de evaluare pe parcursul procedurii insolventei, în cadrul mai multor etape ale acesteia.  
Galerie foto
  • ...