Comeaga Irina - Birou de mediator Bucuresti

Mediere

  • Medierea reprezinta o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate în calitate de mediator, în conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate. Medierea se bazeazã pe încrederea pe care pãrtile o acordã mediatorului, ca persoanã aptã sã faciliteze negocierile dintre ele si sã le sprijine pentru solutionarea conflictului, prin obtinerea unei solutii convenabile reciproc, eficiente si durabile. Astfel, putem spune si ca medierea este o negociere asistata, insa pastrand principiile fundamentale de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.
  • Medierea este un proces structurat, voluntar, care faciliteaza solutionarea conflictelor dintre parti, punand accent pe interesele partilor si nu pe aspectele juridice ale cazului.
  • Medierea este o activitate de interes public.
  • Activitatea de mediere se infaptuieste in mode egal pentru toate partile, fara deosebire de rasa, culoare, nationalitate, origine etnica, limba, relifie, sex, opinie, apartenenta politica, avere sau origine  sociala.
  • Medierea se bazeaza pe interesele si nevoile partilor, nu pe drepturile lor legale, astfel incat solutia finala va rezolva disputa in interesul comun al partilor si in toata complexitatea sa.
  • Cadrul legal al medierii este legea 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator  modificata si completata prin legea 370/2009, O.G. 13/2010 pentru transpunerea Directivei Servicii 2006/123/CE si prin legea nr. 202/2010, precum si prin Ordonantele Guvernului nr. 90 din decembrie 2012 si nr. 4 din ianuarie 2013.
Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0213129450; 0722656736
str. Dr. Iacob Felix , nr. 59, sector 1,
Distribuie