LLL Dental-clinica stomatologica- Bucuresti

Protetica - Lucrari Dentare

In laboratorul de tehnica dentara din cadrul LLL Dental folosim dintii de portelan sub forma de:

  •  
    •  
    • Coroane dentare
    • Punti dentare (dinti din portelan) 
    • Fatete dentare, incrustatii si coroane integral ceramice.
    • Proteze dentare mobile sau mobilizabile.

 1. COROANE DENTARE

 

Coroanele dentare sunt dinti de portelan facuti pentru a inveli si proteja mecanic un dinte natural (de obicei devital) sau un implant.

 2. PUNTI DENTARE

 

Prin unirea mai multor dinti de portelan se creaza punti deasupra defectului generat de unul sau mai multi dinti lipsa intre stalpii limitanti ai bresei edentate.

  MATERIALE UTILIZATE LA REALIZAREA DINTILOR DE PORTELAN

 
  • DINTI PORTELAN PE SUPORT METALIC
 

Coroanele si puntile metalo- ceramice sunt cele mai des folosite. Imbina rezistenta metalului cu estetica ceramicii. Sunt indicate in special la nivelul molarilor si premolarilor care sunt mai solicitati in timpul masticatiei. Dintii sunt restaurati prin imbracarea cu coroane metalo-ceramice. Dintii decolorati, tociti, scurti sau rupti, pigmentati sau pozitionati incorect pe arcada pot fi restaurati prin lucrari de portelan pe suport metalic.

 
  • DINTI PORTELAN PE SUPORT DE ZIRCONIU
 

Zirconiul este folosit ca infrastructura subtire si rezistenta care ne permite sa aplicam un strat suplimentar de ceramica, printr-o tehnica speciala de stratificare, obtinand rezultate estetice deosebite. Culoarea si transluciditatea (opalescenta) zirconiului il recomada pentru lucrarile din zona frontala.

 3. FATETELE, INCRUSTATIILE SI COROANELE INTEGRAL CERAMICE 

 

Fatetele si coroanele integral ceramice sunt lucrari ce au ca principal scop estetica zambetului. Sunt lucrari cu rezistenta mai scazuta decat cele metaloceramice sau pe suport de zirconiu dar au naturalete maxima. Incrustatiile din portelan sunt o varianta mai rezistenta a obturatiilor clasice (plombelor) facuta in laboratorul dentar.

 4. PROTEZELE DENTARE

 

Proteza mobila nu mai are niciun element de sprijin sau ancorare. Ea se sprijina direct pe gingie si osul maxilar. Proteza mobilizabila are suplimentar elemente de sprijin sau ancorare.  Acestea pot fi lucrari care imbraca dintii ramasi pe arcada. Se pot folosi elemente speciale de imbinare intre lucrari si proteza (proteza scheletata).

O categorie aparte sunt protezele mobilizabile ce se sprijina pe implanturi (overdenture). Sunt viabile dar solicitarea foarte mare a implanturilor dentare de sprijin(putine la numar) reduce din durata lor de folosire.

Protezele dentare au o baza din acrilat sau mixta (cu structura metalica pentru rezistenta) in care sunt montati dintii din portelan sau acrilat.

Galerie foto
  • ...
  • ...