LLL Dental-clinica stomatologica- Bucuresti

Ortodontie - Aparat Dentar

Aparatul dentar in ortodontie  permite rearanjarea dinţilor în  poziţii noi, fizionomice şi fiziologicePentru ca stim cat de importanta este prima impresie in societate ne dorim ca pacientii nostri poata zambi increzatori ! Nimic nu este mai atragator decat un zambet minunat.

 BENEFICIILE APARATULUI DENTAR

 

Aparatul dentar indreapta dintii si asigura o muscatura buna, crescand sansele de a pastra dintii sanatosi mai mult timp. Contribuie si la imbunatatirea sanatatii organismului in general.  Copii si tinerii care sunt inca aproape de perioada de crestere obtin rezultate spectaculoase cu ajutorul aparatelor dentare.

Adultii, desi nu mai cresc, se pot bucura si ei de imbunatatirea zambetului si a muscaturii. Varsta nu este un obstacol pentru un aparat dentar, dintii sanatosi pot fi indreptati la orice varsta. Tratamentul ortodontic este o investitie inteleapta in favoarea sanatatii dintilor, a sanatatii fizice si emotionale. Sunt diverse tipuri de aparate dentare pentru a veni in intampinarea nevoilor particulare ale fiecarui pacient in parte. Consultati-ne pentru a alege varianta cea mai potrivita de aparat dentar pentru dumneavoastra.

 CUM DECURGE UN CONSULT ORTODONTIC 

 

Mai intai vom sta de vorba. Ne vom cunoaste si vom stabili impreuna ce ne place si ce nu si mai ales ce vrem sa obtinem. Examenul facial si cel intraoral vor fi completate de inregistrarea unui mulaj al dintilor, dupa care in laborator se va realizeaza un model de studiu. Acesta are rolul de a ne ajuta in stabilirea diagnosticului corect dar si de a inregistra situatia de la care pornim si la care ne vom raporta pe parcursul tratamentului. In acelasi scop, vom realiza un set de fotografii diagnostice si vom indica setul de radiografii necesare. In urmatoarea sedinta vom analiza impreuna variantele planului de tratament.

 APARAT DENTAR FIX SAU MOBIL? 

 

Aparatele dentare ortodontice pot fi mobile sau fixe. De obicei aparatele dentare mobile sunt folosite la copii pentru ghidarea si stimularea cresterii. Aparatele dentare fixe sunt compuse din bracketuri lipite pe fiecare dinte în parte si unite printr-un fir de otel. Acestea actioneaza exact si selectiv. In functie de diagnostic si varsta, putem stabili ce tip de aparat dentar vi se potriveste.

 INTRETINEREA UNUI APARAT DENTAR  Aparatul dentar fix sau mobil ingreuneaza manoperele de curatare a dintilor pe care le puteti realiza singuri acasa. Scopul ortodontiei este de a obtine dinti frumos aliniati dar si sanatosi! Pentru asta trebuie sa urmati tratamente profilactice de igienizare riguroase  frecvente (lunare).

Galerie foto
  • ...
  • ...