Florin Alexandru - Cabinet Avocat Bucuresti

Drept penal

Neclaritatea, lipsa de predictibilitate a dispozitiilor de drept penal, sau poate uneori chiar o conjunctura nefavorabila, poate plasa pe oricine in ipoteza de a patrunde in sfera ilicitului penal.

In egala masura, orice persoana se poate regasi in postura de victima a infractiunii.

Indiferent de calitate (autor sau victima a presupusei infractiuni), legea confera o serie de drepturi (dreptul de a da sau a nu da declaratii, dreptul de participa la audierea celorlalte persoane si de a formula intrebari pentru acestea, dreptul de propune probe, dreptul de a ridica exceptii cu privire la o serie de nereguli procedurale, dreptul de a incheia o tranzactie cu persoana vatamata sau dreptul persoanei vatamate de a tranzactiona cu autorul infractiunii in cazul in care retragerea plangerii prealabile, impacarea sau acordul de mediere sunt prevazute de lege ca fiind cauze de inlaturare a raspunderii penale, dreptul partii de a se consulta oricand cu un avocat, dreptul avocatului de a-si contacta oricand clientul si de a discuta cu acesta in conditii de confidentialitate, etc.).

Toate drepturile partilor recomandam sa fie folosite la momentul oportun, sub atenta indrumare si consiliere a unui avocat specializat in drept penal.

Din acest motiv am lansat serviciul avocat penal.

Cum poti folosi serviciul avocat penal?

In primul rand, pentru a venit in intampinarea clientilor nostri, am implementat sectiunea de chat box. Aici ne puteti scrie, iar noi vom incerca sa raspundem in timp real nelamuririlor sau intrebarilor adresate.

Avand in vedere specificitatea dreptului penal, va atentionam ca pana nu va fi semnat contractul de asistenta juridica dintre avocat si client, avocatul nu poate garanta confidentialitatea informatiilor transmise de client. Astfel, avocatul care a aflat o serie de informatii in legatura cu fapta comisa, mai inainte de a incheia un contract de asistenta cu clientul sau (adica mai inainte de a detine calitatea de avocat al respectivului client), poate fi citat in proces in calitate de martor, chiar impotriva clientului sau. In acest sens, chat box-ul Avocat penal  este destinat contactarii rapide a avocatului si discutarea unor aspecte generale de drept penal!

Avocat penal este oferit din intentia clara de a veni in ajutor clientului in timp real si cu asumarea angajamenului ca ii vom fi alaturi in toate problemele ce ar putea fi intampinate.

Avocat penal contribuie la rezolvarea problemelor de drept penal, atat pentru infractiunile prevazute de codul penal, cat si pentru cele prevazute in legi speciale.

Galerie foto
  • ...