Vital Broker De Asigurare Si Reasigurare

Asigurare RCA

Ce este asigurarea RCA?

Asigurarea RCA este o asigurare prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite în acel accident.

De ce este obligatorie?

Toate persoanele fizice sau juridice care au în proprietate vehicule supuse înmatricularii/înregistrarii în România au obligatia de a încheia asigurarea RCA si de a aplica pe parbrizul vehiculului într-un loc vizibil din exterior vigneta primita odata cu polita de asigurare.

Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs paguba.

În acest fel, asigurarea RCA este atât în interesul tertului pagubit, cât si în interesul celui care a produs paguba.Trebuie remarcat faptul ca s-ar putea întâmpla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca celui pe care l-a accidentat pagube evaluate la o suma considerabila, suma care i-ar afecta resursele financiare de care dispune sau chiar le-ar depasi. Având în vedere acest aspect, cel care circula fara a avea o asigurare de raspundere civila auto valabila îsi asuma un risc enorm.
Rolul asigurarii de Raspundere Civila Auto este de a despagubi tertii prejudiciati in urma unui eveniment auto, fara a se tine cont de situatia materiala a persoanei vinovate de producerea accidentului. Acoperirea daunelor produse automobilului propriu se va asigura prin incheierea unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt de tip CASCO.

Toti propietarii de vehicule ce folosesc drumurile publice sunt obligati de legislatia in vigoare sa posede o asigurare RCA

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0741278678; 0722640672
Splaiul Independentei, Nr. 202, Sector 6
Distribuie