Vital Broker De Asigurare Si Reasigurare

Asigurare Casco

CASCO este o asigurare facultativa în baza careia societatea de asigurare achita despagubiri pentru avariile accidentale (partiale sau totale) si/sau furtul (partial sau total) suferite de vehiculul asigurat si înscris în polita de asigurare.

Atentie: Asigurarea CASCO nu trebuie confundata cu asigurarea de raspundere civila RCA. În timp ce CASCO va ofera acoperire pentru daunele la propriul dvs. vehicul, asigurarea dvs. RCA acopera daunele materiale si/sau vatamarile corporale suferite de alte persoane în urma unui accident rutier produs din vina dvs.

Aceasta asigurare este facultativa, ceea ce înseamna ca decizia de încheiere a unui contract de asigurare CASCO este la latitudinea proprietarului de vehicul, nefiind obligatorie prin lege. Desi, potrivit legislatiei care reglementeaza operatiunile de leasing, finantatorul are obligatia asigurarii vehiculelor comercializate în leasing, aceasta obligatie/prevedere nu schimba natura contractului de asigurare CASCO, acesta ramânând un contract de asigurare facultativ. Potrivit OG nr.51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, cu modificarile si completarile ulterioare, societatile de leasing au obligatia asigurarii vehiculelor. Prima de asigurare o achita utilizatorul, dar asiguratul este societatea de leasing.

Daca vrei sa iti asiguri masina pentru o eventuala dauna a unui autor necunoscut sau urmarea unui accident produs de tine, atunci asigurarea CASCO este cea mai buna solutie pentru tine.

Definitia asigurarii CASCO consta in readucerea masinii tale la starea de functionare pe care o avea inainte de un eventual incident.

Unele companii vor sa se asigure ca implicarea ta este una cat mai serioasa in ceea ce priveste protectia masinii tale, drept pentru care este posibil ca la incheierea asigurarii CASCO sa iti fie solicitata fransiza. Fransiza este o parte din dauna pe care tu o suporti in urma unei avarii.

De asemenea trebuie sa iei in calcul o valoare a bugetului tau lunar pentru a te asigura ca o poti plati in cazul in care masina ta va suferi o dauna.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0741278678; 0722640672
Splaiul Independentei, Nr. 202, Sector 6
Distribuie