Vital Broker De Asigurare Si Reasigurare

Asigurare locuinta

Asigurarea de locuinta este un produs complex ce garanteaza siguranta imobilului impotriva riscurilor prevazute in contractul de asigurare.

Rolul acestei forme de asigurare presupune acoperirea riscurilor provocate de actiuni sau fenomene cu impact negativ asupra cladirii sau a bunului asigurat, oferind protectie si confort contractantului.

ASIGURARILE DE LOCUINTA SUNT IMPARTITE IN DOUA CATEGORII IMPORTANTE
Asigurarile Obligatorii de Locuinta (numite PAD) – sunt contractele de asigurare a locuintei, obligatorii conform prevederilor legale in vigoare, ce ofera protectie imobilului asigurat impotriva inundatiilor, alunecarilor de teren si a cutremurelor.

Aceste polite de asigurare pot fi emise de catre orice societate de asigurare colaboratoare Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID).

Legea prevede ca locuintele construite din lemn, beton armat, caramida etc. sa fie asigurate impotriva riscurilor mentionate mai sus prin plata unei prime de asigurare in valoare de 20 euro, cu o suma asigurata de 20.000 euro. Locuintele ce au la baza orice material netratat chimic sau termic pot fi asigurate platind o prima de asigurare de 10 euro la o suma asigurata de 10.000 euro.

In cazul asigurarilor obligatorii de locuinta prima de asigurare se achita integral la emiterea politei.

Observatie: Aceasta forma de asigurare acopera o serie restransa de riscuri presupunand o suma de asigurare limitata.

 Asigurarile Facultative de Locuinta – sunt acele forme de asigurare complexe ce ofera protectie imobilelor si bunurilor impotriva unei game extinse de riscuri.

Aria de acoperire a politelor facultative de locuinta urmareste:

Asigurarea locuintei impotriva fenomenelor atmosferice, calamitatilor naturale, incendiu, caderea aparatelor de zbor, evenimente socio-politice etc.
Asigurarea Bunurilor impotriva riscului de furt, distrugere si avarie.
Asigurarea de Raspundere Civila – presupune despagubirea tertilor afectati de incidente survenite in interiorul locuintei, produse de persoana asigurata sau de membrii familiei sale ce au drept domiciliu stabil imobilul asigurat.
Prima de asigurare este stabilita in functie de valoarea estimata a locuintei asigurate (sau a bunului), suprafata si pozitia geografica a acestuia, anul constructiei si tipul. De asemenea, trebuie luat in considerare faptul ca fiecare societate de asigurare stabileste o metodologie proprie de calculare a primei de asigurare. Primele de asigurare pot fi achitate cu o frecventa anuala, semestriala, trimestriala si lunara.

Contractantul este obligat sa suporte plata primei de asigurare conform scadentelor specificate in contract. De asemenea, el trebuie sa previna pe cat posibil producerea de daune, iar in eventualitatea producerii lor sa anunte asiguratorul in maxim 48 de ore.

Galerie foto
  • ...
Categorii
Date de contact
0741278678; 0722640672
Splaiul Independentei, Nr. 202, Sector 6
Distribuie