Vlad Instal, Bucuresti - Urgente sanitare Non Stop

Detectie pierderi apa

Cu ajutorul setului de analiza a frecventei detinut de echipa Instalator24.ro, se pot face o multitudine de proceduri acustice, de la trasarea conductelor, identificarea scurgerilor, pâna la detectarea în punct. Microfoanele foarte performante, de productie germana, fac posibila captarea si apoi prelucrarea semnalelor.

La locurile de scurgere ale tevilor sub presiune, apa care curge cu o viteza mare produce un zgomot de frecare. Pe de o parte, va vibra teava în sine. Acest zgomot va fi transmis de teava si poate fi auzit la locurile de contact îndepartate (capace mobile, hidranti, armaturi) cu ajutorul unui microfon pentru zgomotele din obiecte.

Pe de alta parte, apa care iese din teava, acolo unde este fisurata acesta, produce un zgomot care va fi transmis prin pamânt, pâna afara. Aceste zgomote pot fi ascultate cu ajutorului unui microfon de podea.

Detectie pierderi apa cu ajutorul camerei de termoviziune

O camera termografica (numita si camera în infrarosu sau camera de imagistica termica) este un dispozitiv care formeaza o imagine utilizând radiatia în infrarosu, similar cu un aparat de fotografiat uzual, care formeaza o imagine cu ajutorul luminii vizibile. În loc de intervalul 400-700 nanometri al camerei de lumina vizibila, camerele cu infrarosu functioneaza în lungimi de unda  14.000 nm.

Acolo unde au loc pierderi de apa, datorita diferentei de temperatura dintre mediul ambiant si temperatura lichidului pierdut, apare un loc observabil cu ajutorul camerei de termoviziune.De asemenea se pot depista cu succes probleme de functionare asupra instalatiilor de încazlire (în pardoseala, cu corpuri statice, etc.).

Detectia pierderii de apa cu sonda acustica

Uneori, zgomotul produs de fisura din conducta peid nu se poate identifica cu locatorul acustic de suprafata.Detectarea exacta in punct este aproape imposibila de multe ori, deoarece nu se cunoaste traseul tevii fisurate sau adancimea si straturile de acoperire a acesteia. In acest caz, localizarea pierderii este posibila cu ajutorul sondei acustice.

Sonda compusa din microfon si cablu de impingere se introduce in conducta ,in timp ce aceasta este in presiune. Pentru acest lucru se face un montaj provizoriu.Pe masura ce microfonul se apropie de locul fisurii, zgomotul din casti se amplifica, iar astfel se poate identifica cu precizie distanta,iar apoi locul unde trebuie facuta reparatia.

Sonda nu poate fi introdusa decat in conducte cu continuitate, din plastic, fara coturi, bavuri, etc pe o lungime de maxim 30m.Detectia de pierdere apa cu sonda acustica introdusa in teava sub presiune nu suferera din cauza zgomotului exterior.

Galerie foto
  • ...
  • ...
  • ...