WEB CERT CONSULT Certificare ISO - servicii complete

Implementare HACCP / Consultanta ISO 22000

Sistem de Management pentru Siguranta Alimentului

HACCP / ISO22000 reprezinta abrevierea de la Hazard Analysis & Critical Control Point. Obtinerea certificarii HACCP / ISO 22000 dovedeste clientilor dvs. ca aveti implementate tehnicile si cerintele pentru a asigura siguranta alimentelor.

HACCP este un sistem al sigurantei alimentare bazat pe prevenire.

Evidentiaza o metoda sistematica pentru analiza proceselor alimentare, determinand posibilele riscuri si desemneaza Punctele Critice de Control (PCC) necesare pentru a preveni ca alimentele nesigure sa ajunga la consumator.

HACCP se bazeaza pe Codul Alimentar (Codex Alimentarius) dezvoltat de catre Organizatia ONU pentru Hrana si Agricultura si Organizatia Mondiala a Sanatatii.

Este recomandat ca sistemul HACCP sa fie folosit impreuna o cu buna practica de igiena si buna practica de productie. Impreuna cu acestea formeaza elementele de securitate alimentara. Este de asemenea recomandat sa fie combinat cu un sistem de management al calitatii – ISO 9001.

Cu un sistem de management al sigurantei alimentului HACCP / ISO 22000

– puteti identifica riscurile securitatii alimentare si sa implementati rutina necesara; – va puteti asigura ca sunteti in conformitate cu legislatia relevanta in domeniu; – puteti diminua costurile referitoare la risipa/rebuturi; – puteti incepe imbunatatirea continua a practicilor referitoare la siguranta alimentului.

Sistemul presupune identificarea, controlul si monitorizarea punctelor critice ale proceselor, unde ar putea fi compromisa calitatea produselor alimentare. Trebuie sa se aplice intregului lant de productie: incepand cu cresterea plantelor si a animalelor pana la produsul finit, cumparat si consumat de client.

Consultanta HACCP / ISO 22000 – Principii

– determinarea riscurilor in toate stadiile de producere;

– masurarea probabilitatii (re)aparitie; identificarea masurilor de prevenire;

– determinarea punctelor operationale care pot fi controlate in vederea eliminarii sau minimizarii probabilitatii reaparitiei (punctele critice de control – PCC);

– determinarea valorilor si limitelor critice ce trebuie mentinute pentru a asigura controlul PCC;

– stabilirea unui sistem pentru monitorizarea PCC cu ajutorul testelor/inspectiilor planificate;

– determinarea actiunii corective in cazul cand procesul este in afara controlului sau iese de sub control;

– elaborarea procedurilor pentru a confirma ca sistemul HACCP (ISO 22000) lucreaza efectiv;

– determinarea documentatiei si a inregistrarilor necesare pentru a aplica aceste principii HACCP.

Domenii in care poate fi aplicat: haccp carne, haccp panificatie, haccp lapte, haccp paine, haccp bere, haccp restaurant, etc.

Galerie foto
  • ...