LC Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Implant Dentar

Implantul dentar face parte din arsenalul terapeutic al stomatologiei moderne.  Utilizate de mai bine de 40 de ani, implanturile dentare au trecut proba timpului si reprezinta la ora actuala cea mai buna metoda de a inlocui dintii pierduti, oferind multiple avantaje: ofera estetica si functionalitatea unui dinte natural, previne migrarea dintilor vecini sau antagonisti ai bresei edentate, opreste atrofia osoasa ce se instaleaza dupa pierderea dintilor, imbunatateste masticatia si fonatia, permite purtatorilor de proteze a avea lucrari dentare fixe.

Implantul dentar este o piesa din titan, de forma unui surub, ce inlocuieste radacina unui dinte pierdut. Inserarea lui pe arcada dentara se realizeaza printr-o mica interventie chirurgicala, dupa ce locul extractiei s-a vindecat, sau chiar in aceeasi sedinta cu extractia in anumite cazuri. Dupa o perioada de 3-6 luni in care implantul se osteointegreaza, se trece la realizarea lucrarii protetice.

De ce implant dentar si nu o lucrare la nivelul dintilor vecini bresei? 

Tot mai multi pacienti refuza idea slefuirii dintilor sanatosi pentru a realiza o punte. Sunt foarte frecvente situatiile in care dintii vecini bresei sunt integri, neafectati de carie. O lucrare dentara clasica ar presupune slefuirea si de multe ori devitalizarea acestor dinti. Implantul dentar ofera posibilitatea protezarii bresei fara a implica dintii vecini. De asemenea, sunt nenumarate cazuri in care implanturile dentare va pot scapa de proteza. 

Cine este candidat pentru implant dentar?

Orice persoana care a pierdut unul sau mai multi dinti poate beneficia de tratamentul cu implant dentar. Uneori exista anumite limite legate de cantitatea si calitatea osului receptor, de pozitia sinusurilor maxilare sau a unor vase si nervi, de prezenta unor afectiuni generale ca diabetul, boli ale sangelui, etc. Din acest motiv, inainte de inserarea implanturilor, se impun realizarea unor radiografii si a unor analize de sange. 

Pana la ce varsta se pot face implanturi dentare?

Varsta nu reprezinta un impediment in tratamentul cu implanturi dentare. Factorii ce pot limita acest tratament tin de starea generala de sanatate, si de conditiile locale (oferta osoasa)

 

Doare?

Interventia chirurgicala se realizeaza sub anestezie locala. Evolutia echipamentelor si a medicatiei anestezice permite realizarea acestei interventii fara durere.  

Cat timp dureaza etapele de tratament?

Odata stabilit planul de tratament, prima etapa consta in inserarea implantului dentar, dupa care urmeaza o perioada cuprinsa intre 3 si 6 luni in care se asteapta osteointegrarea acestuia. A doua etapa consta in realizarea lucrarii protetice, fie aceasta coroana, punte sau supraproteza, si mai dureaza 1-2 saptamani  in functie de complexitatea cazului. Ulterior, pacientii vor veni din 6 in 6 luni la un control, si vor pastra o igiena orala cat mai buna.

Galerie foto
  • ...