LC Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Ortodontia

Ortodontia se ocupa cu corectarea pozitiei dintilor. Dizarmoniile dento-maxilare, pe langa aspectul evident inestetic, pot afecta in timp sanatatea gingiilor, a dintilor si a articulatiei temporo-mandibulare. Totodata o masticatie deficitara datorata problemelor de ocluzie (“de muscatura”) poate avea urmari asupra tubului digestiv. 

Desi impresia generala este ca aparatele dentare sunt numai pentru copii si adolescenti, modificari ale pozitiei dintilor se pot realiza la orice varsta, astfel ca tot mai multi adulti opteaza pentru acest tip de tratament.

In perioada de copilarie si adolescenta, oasele maxilare fiind in crestere, este mult mai usor de modificat pozitia dintilor. In faza de adult, datorita faptului ca maxilarele si-au incheiat cresterea, durata tratamentului orthodontic poate dura mai mult.

Desi este costisitor, tratamentul ortodontic este o investitie pe termen lung in sanatatea danturii dumneavoastra.

Bracket-uri ceramice sau din safir

Pentru multa vreme pacientii au fost descurajati in a alege tratamentul ortodontic si datorita aspectului total inestetic al aparatelor ortodontice. 

Tehnologia de ultima ora a permis inlocuirea bracketilor metalici clasici cu bracketi din ceramica sau safir, acestia din urma fiind net mai estetici. Braketii ceramici sau din safir sunt de culoarea dintelui si sunt observabili doar de aproape, astfel ca pacientii pot zambi cu incredere fara a se simti stanjeniti.

 

Tehnica Incognito

Fara dar si poate, cea mai mare inovatie in ortodontie o reprezinta tehnica Incognito sau tehnica Linguala, si consta in aplicarea bracketilor pe fata orala (fata interioara) a dintilor, astfel ca aparatul dentar este complet invizibil. 

Bracketii folositi in aceasta tehnica sunt din aur si sunt confectionati in laboratoare din strainatate. 

Invisalign 

Invisalign este un tratament ortodontic inovator ce utilizeaza gutierele (denumite si aligner) pentru a indrepta si a corecta pozitia dintilor dumneavoastra. Tratamentul consta in purtarea unor gutiere transparente, incolore si foarte usor de purtat. Sunt detasabile, nu sunt cimentate pe dinti precum aparatele ortodontice clasice, deci sunt mai confortabile pentru pacienti.

In urma consultatiei, medicul ortodont va lua mulajul dintilor dumneavoastra si se vor confectiona o serie de gutiere, care purtate aproximativ doua saptamani fiecare, vor corecta putin cate putin alinierea dintilor pana in pozitia dorita.

Nu toate dizarmomiile dento-alveolare se pot corecta prin acest tratament. Invisalign functioneaza efficient in cazul dizarmoniilr usoare sau medii. Numai in urma unui consult de specialitate puteti afla daca sunteti un candidat pentru Invisalign

Galerie foto
  • ...