LC Dental-clinica stomatologica-Bucuresti

Tratamente de canal

Endodontia este specialitatea medicinii dentare ce se ocupa cu prevenirea si tratamentul afectiunilor pulpei dentare (sau a “nervului”). Scopul tratamentului de canal este salvarea de la extractie si pastrarea pe arcada dentara a unui dinte a carui pulpa dentara (“nerv”) a suferit o infectie.  

Cum se poate infecta pulpa dentara (“nervul”) ?

Cariile netratate la timp sau traumatismele dentare sunt cele mai frecvente cauze.Dupa infectia pulpei dentare, aceasta se necrozeaza (moare). Netratata, infectia cantonata initial in interiorul dintelui, se extinde spre osul maxilar, dand complicatii de mare amploare, ce in final duc la pierderea dintelui si a tesuturilor de suport. 

In ce consta tratamentul de canal?

Tratamentul de canal consta in indepartarea pulpei dentare infectate din interiorul dintelui, urmata de dezinfectarea riguroasa si de obturarea acestui spatiu cu un material biocompatibil. Ulterior, pentru a putea fi pastrat pe arcada dentara, si pentru a preveni reinfectarea acestuia,  dintele va fi restaurat fie printr-o obturatie, fie printr-o coroana dentara.

 

Care sunt avantajele tratamentului de canal sub microscop dentar?

Introducerea microscopului dentar in practica de rutina a revolutionat endodontia. Tratamente bazate in trecut doar pe simtul tactil, pot fi realizate astazi sub control vizual direct. Astfel rata de success a tratementului endodontic a crescut considerabil, salvandu-se dinti care in trecut erau sortiti extractiei. 

Microscopul dentar permite vizualizarea sub lumina puternica si sub magnificatie intre 3 si 20 de ori a spatiului din interiorul dintelui, astfel ca medicul dispune de informatii suplimentare, observand detalii imposibil de decelat cu ochiul liber, in interiorul canalelor radiculare. 

Utilizarea in practica de zi cu zi a microscopului dentar, a apex locatorului, a sistemului de izolare a dintelui prin diga, a micromotorului endodontic, a sistemului de obturatie de canal prin injectare la cald duce la tratemente de canal de cea mai buna calitate

Galerie foto
  • ...