DentalARIA-clinica stomatologica- Bucuresti

Protetica dentara fixa si mobila

Este ramura a stomatologiei ce se ocupa cu refacerea functionala si estetica a dintilor asigurand confort , fizionomie si pastrarea starii de sanatate a pacientului.

In categoria lucrarilor protetice intra:

  • coroanele dentare
  • puntile dentare
  • protezele dentare fixe sau mobilizabile
  • incrustatiile (inlay/onlay)

Coroana protetica este indicata in cazul dintiilor care au suferit pierderi mari de tesut dur.

Coroane metalo-ceramice, adica pe o structura metalica se aplica ceramica rezultand coroane total fizionomice pe suport metalic.

Coroanele integral ceramice sunt realizate din ceramica ivoclar in cadrul clinicii DentalARIA, au o fizionomie superioara coroanelor metalo-ceramice , insa au neajunsul unei rezistente inferioare coroanelor metalo-ceramice. Coroanele integral ceramice au indicatie pentru dintii frontali.

Coroanele total fizionomice pe suport de zirconiu realizate prin frezare compiuterizata CAD/CAM prezinta calitatile fizionomice ale coroanelor integral ceramice si rezistenta coroanelor metalo-ceramice fiind indicate atat pe dintii frontali cat si pe dintii laterali datorita rezistentei crescute.

Puntile protetice sunt alcatuite din cel putin 3 elemente, ajungand pana la 12 (puntile totale). Pot fi punti cu sprijin pe dintii naturali sau punti cu sprijin pe implanturi. O punte este alcatuita din stalpi si corp de punte. Puntile realizate in clinica DentalARIA sunt total fizionomice si pot fi: punti metalo-ceramice sau ceramic pe suport de zirconium.

Protezele mobilizabile sunt lucrari protetice ce pot fi indepartate din cavitatea orala de catre pacient. Pot fi proteze totale (inlocuiesc intreaga arcada dentara) sau partiale (inlocuiesc un numar limitat de dinti lipsa de pe arcada). Din punct de vedere al materialelor din care pot fi realizate aceste sunt acrilice cu sau fara sisteme speciale de mentinere.

Galerie foto
  • ...