DentalARIA-clinica stomatologica- Bucuresti

Fatete dentare ceramice

Fatetele dentare sunt ultima inovatie a stomatologiei moderne, de la vedete de televiziune la oameni obisnuiti , fatetele dentare au imbunatatit zambetele a milioane de oameni.

Clinica DentalARIA are o echipa de medici stomatologi cu o vasta experienta si pregatire de cel mai inalt nivel in domeniul esteticii dentare. Respectarea cu strictete a procedurilor de realizare a fatetelor (sedinta foto, modele de studiu, wax-up, intalnire cu tehnicianul) asigura pacientilor nostrii obtinerea rezultatelor estetice scontate.

Indicatii:

Fatetele sunt recomandate pacientilor ce doresc sa corecteze unul dintre urmatoarele defecte:

  • Dinti cu spatiere (strungareata)
  • Coloratii dentare (pete albe de fluor, pete de tetraciclina)
  • Dinti fracturati.
  • Dinti de dimensiuni inestetice
  • Dinti ca carii dentare inestetice
  • Dinti cu inghesuiri minore
  • Zambet gingival (gummy smile) – descoperirea gingiilor in timpul zambetului
  • Dinti abrazati

Avantajele fatetelor dentare

Fatetele dentare nu necesita prepararea invaziva a dintilor, rezolva problema dintilor nealiniati pe arcada, coloratiile dentare, spatiile inestetice, plombe vechi colorate pe dintii frontali.In functie de nivelul corectiei, dintii pot ramane complet nepreparati.

Durata de viata a fatetelor dentare

Fatetele dentare din ceramica au o durata ce poate ajunge pana la 15 ani. Pe langa calitatile estetice deosebite ale fatetelor dentare acestea prezinta si o rezistenta crescuta, deci cu o igiena orala personala adecvata si respectarea vizitelor periodice la medicul stomatolog fatetele dentare pot avea o viata lunga.

Durere dentara dupa aplicarea fatetelor?

Dintii ce urmeaza sa primeasca fatete dentare vor ramane vitali (fara scoaterea nervului), ceea ce presupune ca dintele va avea exact aceeasi rezistenta cu a unui dinte perfect sanatos.

Datorita minimei slefuiri a dintelui ce urmeaza sa primeasca fateta acesta nu va putea ramane sensibil la temperatura sau alti stimuli de orice natura. Fateta dentara fiind un strat subtire de ceramica ce acopera dintele poate rezolva problema sensibilitatii dintelui la rece sau la cald, la dulce sau la acru, fiind ca o bariera de protectie in jurul dintelui.

Galerie foto
  • ...