DentalARIA-clinica stomatologica- Bucuresti

Implantologie - Implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este o mica piesa din titan 100% de inalta puritate ce inlocuieste radacina unui dinte lipsa.Acesta se insera in os printr-o simpla interventie chirurgicala si serveste la fixarea coroanei lipsa, a unei punti sau chiar a unei proteze.

Pasii inserarii implantului:

1. Examinare si planificareMedicul implantolog realizeaza cateva radiografii asupra zonei in care se va plasa implantul

2. Inserarea implantuluiPrintr-o simpla incizie asupra gingiei,implantul este inserat in os,urmeaza acoperirea lui cu o coroana provizorie ce va permite restabilirea functiilor estetice,masticatorii si fonatorii imediat.Implantul va avea nevoie de 2-6 luni pentru integrare osoasa,(noi celule osoase sunt formate in jurul implantului , acesta devenind corp comun cu osul)

Aceasta etapa se realizeaza sub anestezie locala.

La DentalARIA poti opta pentru anestezie prin adormire (analgosedare) sau inhalosedare facuta de catre medicul anestezist.

3. Coroana definitiva

Ultima etapa este plasarea coroanei definitive.noua coroana este pe viata si va permite restabilirea functiilor ca si a unui dinte natural!

4. Post operator

Implantul necesita o igiena riguroasa precumsi realizarea profilaxiei la 6 luni.Respectarea regulilor de igiena si realizarea profilaxiei asigura garantia implantului dentar

Cum alegem medicul potrivit?

Specialistii DentalARIA participa permanent la cursuri internationale de implantologie, sunt certificatii de cele mai prestigioase universitati din lume (New York University - School of Dentistry, University of Bern - Elvetia)

Avantajele implantului dentar:

  • Permite inlocuirea dintiilor lipsa fara a distruge dintii vecini, fiind o solutie moderna si minim invaziva de protezare a edentatiilor.
  • Implantul ajuta la obtinerea unui echilibru functional si estetic , avand rezultate remarcabile , imbunatatind atat functia masticatorie cat si dictia ,dar mai ales aspectul fizic.
  • Rata de reusita a interventiei este de 97 %.
  • Implantul dentar are rezultate durabile in timp, un implant dentar corect implantat si igienizat adecvat poate avea o durata de viata de pana la 20 de ani.
  • Datorita diversitatii de modele permit o protezare fixa dar pot da si stabilitate mult sporita clasicilor proteze totale(overdenture)
Galerie foto
  • ...