Pifati - Sisteme de incalzire industriale, Bucuresti

Centrale termice de bloc

O centrala termica de bloc se preasambleaza si se probeaza în fabrica Pifati într-un spatiu similar cu cel al centralei termice în care urmeaza sa fie montate. În acest fel, retehnologizarea unei centrale termice dureaza la beneficiar 4 – 5 zile. Centrala se racordeaza la utilitatile (apa, energie electrica, cos fum, canal) existente.

Elementele centralelor pot fi montate si în spatii puse la dispozitie de beneficiar, daca îndeplinesc conditiile cerute, sau într-un conteiner construit din profile si acoperit cu panouri de aluminiu termoizolante si geamuri termopan. În acest caz este necesara si livrarea unui cos de fum din inox, izolat cu lamel mineral, ancorat pe peretele blocului.

Legarea la instalatia de încalzire se face, de regula, prin punctul de intrare în bloc a conductelor de racord la instalatia de termoficare.

Pentru o centrala noua, investitia include si costul cosului de fum, fara a lua în calcul costurile legate de executia racordului de gaze naturale si, eventual, conteinerul în care se amplaseaza utilajele.

Din experienta Pifati privind modernizarea unei centrale termice, cheltuielile cu încalzirea si prepararea apei calde menajere se reduc cu circa 40 %!

O centrala termica de bloc, se compune, de regula, din:

  •  

    doua cazane automate de apa calda de randament ridicat (91– 93 %), cu arzatoare pe gaze naturale la foarte joasa presiune

  • un preparator de apa calda menajera cu acumulare redusa si schimbator de caldura în placi pentru prepararea instantanee a apei calde menajere

  • ventile, conducte, pompe, panou electric de comanda, semnalizare si protectie

  • un computer climatic Honeywell care conduce întreg sistemul optimizând consumurile în functie de necesitati. Gradul de confort dorit este obtinut prin prescrierea parametrilor doriti, în perioadele dorite prin programarea orara, zilnica, saptamânala, lunara sau de sezon.

Galerie foto
  • ...