5 Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti

Endodontie

Foarte multe persoane sunt familiarizate cu procedura stomatologica denumita tratament de canal.
Aceasta interventie face parte din ramura stomatologica a Endodontiei care se ocupa cu diagnosticarea, tratarea sau chiar prevenirea afectiunilor dentare care vizeaza tesuturile moi ale dintelui precum pulpa dentara sau nervul dentar.

Cele mai multe probleme care pot aparea la nivelul pulpei dentare se datoreaza cariilor profunde, netratate la timp, infectiilor dentare sau traumatismelor (fisuri dentare, fracturi dentare, etc.). Tratamentele endodontice recunoscute si ca tratamente de canal, au rolul de a salva dintele compromis si de a impiedica pierderea definitiva a acestuia de pe arcada.

La 5Dent beneficiezi de tratamente endodontice executate cu ajutorul microscopului dentar, pentru un diagnostic precis si o vindecare imediata

Edodontia este una dintre ramurile principale ale stomatologiei, avand un rol important atat in tratarea afectiunilor, cat si in sustinerea bunei desfasurari a celorlalte tratamente dentare precum cele care tin de partea protetica.
Spre exemplu, inainte de inceperea unui tratament cu implant sau protezare, medicul stomatolog iti poate recomanda efectuarea unor investigatii mai amanuntite si a unor interventii precum tratamentul de canal, pentru ca viitoarele lucrari protetica sa aiba sustinerea corecta si sa se mentinta la standarde de calitate inalta cat mai mult timp.
Daca in trecut, tratamentul endodontic era dureros si inconfortabil, tehnologia de ultima generatie permite pacientului sa se bucure de o procedura rapida, lipsita de durere. Tratamentul endodontic la microscop este cea mai corecta metoda de diagnostic si de recuperare a integritatii dintelui afectat.
Precizia microscopului dentar ajuta medicul endodont sa efectueze o interventie rapida, sa curete eficient zona afectata si sa favorizeze o vindecare completa.

Galerie foto
  • ...