5 Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti

Pedodontie

...
Pedodontie

Pedodontia este ramura stomatologica ce se ocupa cu profilaxia, tratamentul si estetica dentara a copiilor. Grija fata de sanatatea dentara se invata de mic iar urmarirea evolutiei dentare a copiilor este recomandata atat in cazul dintilor de lapte, cat si a celor definitivi.
Clinica 5Dent ofera servicii de stomatologie copii in Bucuresti pentru toate varstele.
Efectuam proceduri de stomatologie pediatrica pentru cazuri simple si complexe, fara dureri si intr-un mediu prietenos si favorabil celor mici.

...
Tratamente pedodontice

Vizitele timpurii in cabinetul stomatologic sunt garantia unui zambet sanatos. Prima vizita la dentist incepe cu varsta de 3 ani si se recomanda programarea din timp a controalelor periodice pentru verificarea sanatatii intregii cavitati orale si depistarea la timp a problemelor dentare aparute.
Micii pacienti ai clinicii stomatologice 5Dent se bucura de tratamente rapide, fara dureri, intr-o atmosfera relaxanta si jucausa. La indicatiile medicului stomatolog, parintele poate asista alaturi de cel mic pe tot parcursul consultatiei si procedurilor aferente.

Ai nevoie de un dentist copii in Bucuresti? Clinica 5Dent iti ofera urmatoarele tratamente pedodontice:

- Sigilari Dentare
- Tratament pentru carii
- Profilaxie Dentara
- Abces Dentar
- Fracturi sau Fisuri Dentare
- Extractie dentara
- Tratamente copii in regim de urgenta
- Aparate Dentare pentru Copii

Fiecare tratament se desfasoara cu grija si atentie, folosind tehnologie de ultima generatie. Ne asiguram ca micii nostri pacienti sunt relaxati si entuziasmati sa zambeasca din nou cu incredere.

Cariile dentare la copii

Cariile dentare apar frecvent la varste fragede fiind cauzate de consumul alimentelor dulci.
Zaharul este, din pacate, inamicul numarul unu al sanatatii dentare iar o igiena orala neaplicata corect poate duce la aparitia cariilor si cresterea rapida a numarului dintilor afectati.
Vizitele regulate la stomatolog au ca scop, pe langa prevenirea dezvoltarii afectiunilor dentare, educarea pacientului cu privire la ingrijirea corecta a dintilor. Medicul pedodont ii va prezenta micului pacient pasii pentru o igiena orala corecta. Explicam totul astfel incat aceasta activitate sa devina o rutina amuzanta pe care sa o urmeze cu placere in fiecare zi: ce pasi trebuie urmati si de ce avem nevoie pentru o igienizare completa.

Pentru a evita aparitia cariilor, recomandam o alimentatie corecta si echilibrata, cu mai putin zahar, fara bauturi carbogazoase si o igiena orala aplicata corespunzator. Trebuie retinut faptul ca periajul dintilor incepe odata cu aparitia primului dinte (cu un kit complet, special adresat varstei celui mic).
Daca totusi cariile se incapataneaza sa apara, este necesara o programare rapida la un consult stomatologic.
Durerea dentara, colorarea dintilor si respiratia urat mirositoare sunt primele semne care indica aparitia unor probleme dentare.
Daca durerea este acuta sau apar sangerari, solicita o programare rapida in regim de urgenta intr-unul din cabinetele noastre. 5Dent dispune de doua cabinete stomatologice in Bucuresti unde oferim servicii de stomatologie pentru copii non stop, in regim de urgenta.

Copiii si extractia dentara

Desi poate parea o procedura infricosatoare pentru cei mici, extractia dentara in cazul copiilor se efectueaza cu anestezic local, intr-un timp scurt. Acest lucru se aplica in cazul dintilor grav afectati, care nu mai pot fi salvati cu niciun alt tratament. Insa tot despre extractie vorbim si in cazul dintilor de lapte. Pentru ca zambetul celui mic sa nu fie afectat, iar dintele definitiv sa erupa corect, se recomanda ca dintii de lapte sa fie extrasi de catre medicul pedodont si nu cu ajutorul metodelor traditionale.

Aparate dentare copii

Tratamentul ortodontic este solutia eficienta pentru obtinerea unui zambet frumos si a unei ocluzii corecte (muscaturi). Ocluzia dentara corecta este necesara pentru o buna functionare a aparatului masticator dar si pentru impiedicarea dezvoltarii afectiunilor dentare.
Medicul ortodont poate recomanda purtarea unui aparat dentar mobil sau fix, in functie de planul de tratament pe care il va concepe dupa o analiza exacta a dintilor celui mic.
Aparatele dentare mobile pentru copii sunt usor de purtat si vin cu un design jucaus si colorat. Pot fi personalizate in functie de preferintele fiecarui pacient, in culori diverse, cu sclipici si desene. Acestea ajuta la o pozitionare corecta a dintilor si sunt confortabile si usor de purtat.

Fracturile dentare la copii

Fracturarea unui dinte, fisurarea sau chiar spargerea lui pot aparea accidental, in urma unui traumatism sau a consumului alimentelor dure.
In astfel de cazuri recomandam o programare stomatologica in regim de urgenta pentru a remedia problema in cel mai scurt timp.

De ce sa programezi frecvent vizite la medicul pedodont

Din pacate, problemele si afectiunile dentare apar la orice varsta, iar singura solutie pentru combatarea lor este evaluarea periodica a cavitatii orale de catre medicul stomatolog.
In cazul copiilor, medicul pedodont poate observa din timp primele semne ale unor astfel de probleme si poate trata eficient cauza lor.
Cand faci cunostiinta de mic cu tot ceea ce inseamna sanatate dentara, mersul la stomatolog devine o activitate placuta si relaxanta. Relatia dintre medicul stomatolog si pacient este extrem de importanta in constientizarea beneficiilor vizitelor stomatologice regulate.
Un consult stomatologic regulat, o data la cel putin 6 luni, transforma frica de dentist intr-un mit si astfel mentinerea unui zambet sanatos devine o prioritate.