5 Dent - Clinica Stomatologica Bucuresti

Profilaxie dentara

...
Fluorizare dentara

Fluorizarea dentara este o procedura de preventie a cariilor dentare, care implica aplicarea unui tratament cu fluor pe dinti. Fluorul este un mineral natural recunoscut pentru proprietatile sale remineralizante, care ajuta la intarirea smaltului dintilor si la prevenirea cariilor.
Fluorizarea profesionala este realizata prin aplicarea unui gel, spuma sau lac fluorurat pe dinti, care este lasat sa actioneze timp de cateva minute. Fluorul se infiltreaza in smaltul dintilor si ajuta la formarea unor cristale mai puternice, care previn deteriorarea smaltului dintilor.
Fluorizarea dentara este o procedura sigura si eficienta, care poate fi realizata la orice varsta. Copiii si adolescentii sunt candidati obisnuiti pentru fluorizare, deoarece acestia sunt mai predispusi la dezvoltarea cariilor dentare. Cu toate acestea, adultii pot beneficia si ei de aceasta procedura, mai ales daca au un risc crescut de aparitie a cariilor, cum ar fi persoanele cu gingii retrase, persoanele care poarta aparate dentare sau fumatorii.

...
Igienizare dentara

Igienizarea dentara este un proces esential pentru mentinerea sanatatii orale. Aceasta consta intr-un set de proceduri care iti ajuta sa iti pastrezi dintii curati, sanatosi si stralucitori. Printre cele mai importante proceduri de igienizare dentara se numara detartrajul, periajul si airflow-ul.
Detartrajul este o procedura de curatare profesionala a dintilor care indeparteaza tartrul si placa bacteriana de pe suprafata dintilor si din zonele greu accesibile. Acest procedeu se efectueaza cu ajutorul unui aparat special numit scaler si se face de obicei la cabinetul stomatologic. Detartrajul este important deoarece tartrul si placa bacteriana se pot acumula si pot duce la probleme mai serioase, precum caria dentara sau inflamatii ale gingiilor.
Periajul dentar este o procedura esentiala pentru mentinerea sanatatii orale. Periajul corect si regulat indeparteaza placa bacteriana si resturile alimentare care se acumuleaza pe suprafata dintilor si intre ei. Aceasta procedura se face cu ajutorul unei periute de dinti si a pastei de dinti, care ajuta la indepartarea placii bacteriene si a mirosurilor neplacute. Este recomandat sa periati dintii cel putin de doua ori pe zi, timp de cel putin doua minute.
Airflow-ul este o procedura moderna de igienizare dentara care implica pulverizarea unei solutii speciale de bicarbonat de sodiu si apa sub presiune pe suprafata dintilor cu ajutorul unui aparat special numit air-polisher. Acest procedeu ajuta la indepartarea petelor de pe suprafata dintilor si imbunatateste aspectul estetic al zambetului. De asemenea, airflow-ul ajuta la indepartarea placii bacteriene si a resturilor alimentare din zonele greu accesibile ale dintilor.

Beneficiile igienizarii dentare

Igienizarea dentara profesionala, efectuata in cabinetul stomatologic, aduce numeroase beneficii pentru sanatatea orala.
Indepartarea placii bacteriene si a tartrului de pe suprafata dintilor ajuta la prevenirea aparitiei cariilor dentare.
Placa bacteriana si tartrul pot provoca inflamatii ale gingiilor, care pot duce la aparitia bolilor gingivale, precum gingivita sau parodontita. Igienizarea dentara ajuta la indepartarea acestor depozite si poate preveni dezvoltarea acestor afectiuni.
Detartrajul si airflow-ul ajuta la indepartarea petelor de pe suprafata dintilor si imbunatatesc aspectul estetic al zambetului, eliminand in acelasi timp problema respiratiei urat mirositoare.
O igienizare dentara profesionala implica si o examinare a dintilor si gingiilor, astfel ca, problemele dentare pot fi identificate intr-un stadiu incipient si pot fi tratate in mod corespunzator.

...
Profilaxie dentara

Recomandata de catre medicii dentisti, profilaxia dentara consta intr-un set de masuri menite sa previna aparitia cariilor dentare, a gingivitei si a altor afectiuni ale cavitatii orale. În plus fata de igiena orala riguroasa, aplicata corect, profilaxia dentara include si vizite regulate la medicul stomarolog pentru examinarea dintilor si a gingiilor si pentru efectuarea unor proceduri de curatare si detartra, atunci cand este cazul.

Profilaxia dentara este o metoda eficienta si accesibila de prevenire a problemelor dentare si de mentinere a sanatatii cavitatii orale. Exista o multime de factori de risc care pot pune in pericol zambetul, iar multi dintre acestia sunt influentati de grija si atentia pe care o acordam in fiecare zi cavitatii noastre orale. Profilaxia dentara include un set de masuri preventive menite sa previna aparitia problemelor dentare precum: cariile dentare, gingivitele sau alte afectiuni.

...
Albire dentara

Apelam la Albire Dentara atunci cand vrem sa schimbam nuanta dintilor si sa le oferim albul la care visam dintotdeauna. Pentru ca, de-alungul dimpului, dintii se pot ingalbeni din cauza alimentatiei, viciului sau afectiunilor dentare, albirea dentara ramane singura solutie eficienta pentru indepartarea petelor si obtinerea unei nuante albe naturale.
Exista mai multe metode de albire dentara ce pot fi aplicate chiar de catre pacient, in confortul casei sale insa, cele mai eficiente s-au dovedit a fi cele executate de catre medicul stomatolog, in cabinet, cu aparatura profesionala, de ultima generatie si substante ce nu pun in pericol sanatatea orala.
Progreamaza acum o consultatie de specialitate

Ce este albirea dentara?

Albirea dentara este o procedura stomatologica care are ca scop eliminarea discromiei dentare si anume a petelor si decolorarilor de pe suprafata dintilor pentru a le reda un aspect mai alb si mai stralucitor.
In cadrul procedurii de albire dentara, se folosesc diferite metode precum laserul, aplicarea unui gel special urmata de expunerea la o lumina puternica pentru a activa substanta din gel sau folosirea de benzi sau solutii de albire care sunt aplicate direct pe dinti. Aceste produse contin peroxid de carbamida sau peroxid de hidrogen, care actioneaza asupra pigmentilor din dinti, eliminand astfel petele si decolorarile.

Cauzele care duc la schimbarea culorii dintilor

Motivele pentru care dintii pot deveni decolorati sau patati sunt diverse. De la factori genetici pana la alti factori individuali, dintii pot suferi cu trecerea tumpului o decolorare sau o schimbare in totalitate a culorii.
Alimentatia: Anumite alimente si bauturi precum cafeaua, ceaiul, vinul rosu, bauturile acidulate si alimentele bogate in coloranti, pot pata si decolora dintii.
Fumatul: Fumatul este una dintre cauzele majore ale decolorarii dintilor, deoarece fumul de tigara contine substante chimice care pot patrunde in porii dentinei si pot provoca decolorarea si ingalbenirea dintilor.
Imbatranirea: Odata cu inaintarea in varsta, smaltul dintilor poate deveni mai subtire si mai transparent, permitand astfel vizualizarea stratului mai inchis de dentina, ceea ce poate face dintii sa para mai galbeni sau mai inchisi la culoare.
Traumele dentare: Traumatismele dentare pot provoca leziuni ale smaltului si dentinei, care pot duce la decolorarea si schimbarea culorii dintilor.
Medicamentele: Unele medicamente pot provoca decolorarea dintilor ca efect secundar. De exemplu, tetraciclina este un antibiotic care poate provoca decolorarea dentara la copii daca este administrat in timpul perioadei de formare a dintilor.
Afectiunile dentare sau alte boli ale organismului: Anumite boli si afectiuni medicale, cum ar fi bolile gingivale si bolile renale, pot duce la decolorarea si schimbarea culorii dintilor.